Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσής μας στις 8/10/2013 και πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, ο συνάδελφος  Ασημάκης Σταυρόπουλος κατέθεσε εγγράφως την παραίτησή του από μέλος του ΔΣ επικαλούμενος ως αιτία το ότι δεν συνεδριάζει τακτικά το Δ.Σ. και αυτό οδηγεί στην απαξίωση του σωματείου και στην διάλυσή του.
     Του ζητήθηκε να περιμένει μια εβδομάδα, έως την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., ώστε να πάρει απάντηση σε όσα ισχυριζόταν και ακολούθως να παραιτηθεί, εφόσον θα εξακολουθούσε να το θέλει. Αρνήθηκε , αποχώρησε από την συνεδρίαση και έσπευσε από την επομένη της συνεδριάσεως να κοινοποιήσει ευρύτερα την επιστολή της  παραίτησής του.
     Συνεπώς η  παραίτησή του ήταν προαποφασισμένη και τα όσα επικαλείται στην επιστολή του είναι προφάσεις. Τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής του τους γνωρίζει ο ίδιος και το σωστό θα ήταν  είτε να τους αποκάλυπτε  ευθέως είτε να σιωπούσε.
   Η απαξίωση ενός σωματείου δεν προκαλείται από το πόσο συχνά συνεδριάζει το Δ.Σ.  Μπορεί όμως να προκληθεί, μεταξύ άλλων και από την στάση των μελών του Δ.Σ. απέναντι στο Δ.Σ. και στο σωματείο. Προκαλείται σίγουρα όταν η μειοψηφία του Δ.Σ. δεν σέβεται τις αποφάσεις του Δ.Σ.
   Το λέμε αυτό γιατί  μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. άλλοτε απουσιάζουν σκόπιμα από κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις της Ένωσης και άλλοτε ζητούν από την Διοίκηση ενημέρωση για τα πάντα ενώ αντίθετα τα ίδια αποκρύπτουν από την Διοίκηση  και το Δ.Σ. γεγονότα  ή συναντήσεις, φανερές ή κρυφές, που αφορούν στο επάγγελμά μας.
     Προφανώς ο συνάδελφος Ασημάκης Σταυρόπουλος  δεν  ενοχλήθηκε από αυτά τα γεγονότα ώστε να τα καταγγείλει δημόσια και  να τα συμπεριλάβει στους «λόγους» της παραίτησής του.
     Δεν δεχόμαστε λοιπόν ότι η παραίτησή του  οφείλεται στα όσα επικαλέσθηκε και συνεπώς δεν δικαιούται να την θεωρεί ως δήθεν προσπάθεια αφύπνισης για να μη διαλυθεί το σωματείο.
     Αυτός που επέλεξε να είναι  υποψήφιος (και εκλέχτηκε στο Δ.Σ.)  και σήμερα επιλέγει να εγκαταλείψει το πεδίο της μάχης, έχει την απόλυτη ευθύνη των επιλογών του, τόσο της υποψηφιότητάς του όσο και της παραίτησής του  και δεν είναι σωστό να προσπαθεί να την φορτώσει αλλού.


                                                                                          ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ